GM geeft merk Saturn op

©REUTERS

De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) heeft woensdag meegedeeld dat hij zijn merk Saturn gaat opgeven, nu de gesprekken over een overname door Penske Automotive Group zijn vastgelopen.

(belga) - Penske, de op een na grootste autodistributeur in de VS, liet woensdag weten af te zien van de overname van Saturn. Penske wilde voertuigen van een andere constructeur in de VS importeren onder de merknaam Saturn, maar slaagde er niet in een overeenkomst te bereiken. Er zouden onder meer gesprekken zijn geweest met Renault.

'Ten gevolge van de beslissing van Penske zullen we het merk Saturn en zijn netwerk van concessiehouders opgeven', zo zei Fritz Henderson, de algemeen directeur van GM, in een persbericht. Hij betreurt teleurstellend nieuws te moeten aankondigen terwijl GM gehoopt had Saturn opnieuw te lanceren.

Onder het Saturn-logo werden tot nu toe ook de Opel-modellen Astra, Vectra en Antara gecommercialiseerd in de VS. Aan het merk Saturn hangen 350 dealers en 13.000 arbeidsplaatsen vast.

Toen GM in juni het gerechtelijk akkoord aanvroeg, liet het weten dat het alleen verder zou doen met de merken GMC, Chevrolet, Cadillac en Buick. Pontiac en nu dus ook Saturn verdwijnen. Voor Saab, Hummer en Opel werden al kopers gevonden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud