GM offert Hummer, Saab, Pontiac en Saturn op

Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

General Motors, een van de drie grote Amerikaanse autoconstructeurs, wil in de Verenigde Staten afslanken tot vier merken. GM zal zich voortaan concentreren op Buick, Chevrolet, Cadillac en GMC. Dat heeft topman Troy Clarke verklaard in een interview met het vakblad Automotive News.

(belga) - GM is momenteel op de Amerikaanse markt aanwezig met acht merken, waardoor dezelfde auto vaak onder verschillende badges wordt verkocht. In een poging opnieuw gezond te worden wil GM zich toeleggen op vier merken.

Voor Hummer is General Motors al langer op zoek naar een koper, maar nu zou ook het Zweedse Saab in de etalage worden gezet. Het gamma van Pontiac wordt vermoedelijk gereduceerd tot enkele modellen, terwijl ook voor Saturn - dat in de markt werd gezet als een jongerenmerk - de toekomst onzeker is. Saturn brengt in de VS onder meer de in Antwerpen geproduceerde Astra aan de man.

'We moeten onze manier van zakendoen in verschillende opzichten bijstellen', liet topman Troy Clarke optekenen. 'Het is absoluut noodzakelijk dat we een kleiner bedrijf worden.' Tegen 2012 wil de autoproducent het aantal Amerikaanse dealers beperken van 6.600 tot 4.700.

De krant Financial Times Deutschland kondigde dinsdag aan dat GM een samenwerking voorziet tussen zijn Europees merk Opel en het Amerikaanse Buick. De Europese topman van het bedrijf, Carl-Peter Forster, is gewonnen voor het idee.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud