Advertentie

GM vraagt 8 miljard dollar staatshulp

©AFP

De noodlijdende Amerikaanse autoconstructeur General Motors (GM) heeft de Amerikaanse overheid in het kader van zijn herstelplan opnieuw 4 miljard dollar steun gevraagd, na een eerdere vraag voor hetzelfde bedrag begin december om een faillissement te vermijden.

(belga) - De 8 miljard dollar maken deel uit van een totaal van 12 miljard dollar, dat door GM gevraagd wordt om een faillissement in 2009 te vermijden. Van de drie grote Amerikaanse autobouwers wordt GM het meest bedreigd door een liquiditeitscrisis op korte termijn.

Bovenop de 12 miljard dollar steun vraagt GM een kredietlijn van nog eens 6 miljard dollar voor het geval de achteruitgang van de Amerikaanse automarkt zich zou voortzetten.

GM-topman Rick Wagoner beloofde, als teken van zijn engagement, zichzelf een jaarlijks salaris toe te kennen van een symbolische dollar.
De toplui van de drie grote Amerikaanse autobouwers trokken donderdag voor de tweede keer op korte tijd naar het Congres om hulp ten belope van 34 miljard dollar te vragen. Dat is volgens de autobouwers essentieel om hen een economische recessie te laten overleven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud