Advertentie
Advertentie

'GM wil samenwerken om Opel te redden'

Zu Guttenberg (links) schudt Wagoner (rechts) de hand, COO Henderson kijkt toe (Foto EPA) ©EPA

De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) heeft zich voor het eerst bereid verklaard samen te werken met de Duitse overheid om haar Duitse dochteronderneming Opel te redden. Dat heeft de Duitse minister van Economie Karl-Theodor zu Guttenberg verklaard na zijn ontmoeting met de top van GM in Washington.

(belga) - Na weken van onzekerheid, heeft GM voor de eerste keer 'geloofwaardige' garanties gegeven voor een constructieve samenwerking met Duitsland, aldus Guttenberg na een meer dan twee uur durend onderhoud met onder andere GM-topman Rick Wagoner. Details over een reddingsplan liggen evenwel bijlange nog niet vast.

GM is bereid minderheidsaandeelhouder te worden in een samenwerkingsverband tussen haar verschillende Europese dochterbedrijven, zodat er 'waterdichte' garanties zijn dat er geen Europees geld - bestemd voor bijvoorbeeld Opel - naar de VS vloeit, waar het zou kunnen gebruikt worden om GM te helpen. Als er een aanvaardbaar plan op tafel ligt, dan zullen GM en de Duitse overheid verdere stappen ondernemen, kwamen ze overeen.

Dinsdag heeft Guttenberg nog een ontmoeting met Timothy Geithner, de Amerikaanse minister van Begroting, en Larry Summers, de voorzitter van de Nationale Economische Raad van president Barack Obama.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud