Herstructurering Stora Enso treft België niet

Het Finse Stora Enso, de grootste papierproducent van Europa, schrapt 1.700 banen en sluit drie fabrieken na zijn eerste kwartaalverlies in twee jaar tijd. De Belgische afdeling van Stora Enso in Langerbrugge is niet getroffen, zo meldt de directie daar donderdag.

(belga) - Het verlies van de papiergroep bedroeg 439,9 miljoen euro tijdens het derde kwartaal, of 56 cent per aandeel. Tijdens dezelfde periode het jaar daarvoor maakte het concern nog 58,9 miljoen euro winst, of 7 cent per aandeel. Dat heeft Stora Enso donderdag bekendgemaakt.

De sluitingen moeten een einde maken aan de huidige overcapaciteit. Topman Jouko Karvinen liet weten dat het plan nodig is om competitiever te worden en dat misschien nog bijkomende maatregelen nodig zijn om de toegenomen taksen in Rusland en de hogere houtprijzen het hoofd te bieden.

"Binnen vijf jaar zal Stora Enso een pak kleiner, maar veel productiever zijn dan toen ik er startte", zei Karvinen, die in september Amerikaanse fabrieken verkocht aan het investeringsfonds Cerberus, voor 2,07 miljard dollar (1,45 miljard euro).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud