Hoogoven van Marcinelle opnieuw opgestart

In aanwezigheid van de Waalse minister van Economie Jean-Claude Marcourt is zaterdag de hoogoven van staalbedrijf Carsid in Marcinelle opnieuw opgestart. President Antonio Gozzi van eigenaar Duferco beklemtoonde dat een eventuele sluiting van de cokesfabriek niet tot banenverlies zal leiden.

(belga) De hoogoven van Carsid in Marcinelle liep in april schade op na een brand. In juni werd de hoogoven gedoofd en werden er belangrijke herstelwerkzaamheden opgestart. De capaciteit werd opgekrikt en er werden ook investeringen op het vlak van milieu gedaan. Nu zou de installatie volgens Marcourt weer voor tien jaar operationeel zijn.

Marcourt bedankte in zijn toespraak de groep Duferco, die dankzij een partnerschap met het Waalse gewest het behoud van de staalindustrie in Henegouwen en Waals-Brabant mogelijk maakte. Met 1.200 werknemers op de site in Charleroi vormt de groep een van de belangrijkste werkgevers van de regio. De minister beklemtoonde dat de staalindustrie in Walloniƫ enkel kan overleven indien ze werkgelegenheid en milieu met elkaar kan verzoenen.

In de Waalse pers wordt al enige tijd gespeculeerd over een sluiting van de cokesfabriek van Marcinelle. Marcourt riep alle partijen op om alternatieven te bestuderen. Hij pleitte ook voor de voorbereiding van een industrieel plan dat eventueel banenverlies zou moeten opvangen. Gozzi van zijn kant verzekerde de toehoorders dat er binnen vijftien dagen een beslissing zal genomen worden over de toekomst van de cokesfabriek. De uiteindelijke beslissing zal echter geen enkele job kosten, zo verzekerde hij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud