Advertentie

Informatiefase wet-Renault bij VW nog niet afgerond

Tegen alle verwachtingen in is de informatieronde, voorzien in de wet Renault, bij Volkswagen Vorst maandag nog niet afgerond. De bediendenbonden eisen meer duidelijkheid. Hierdoor schuift alles op, ook de uitbetaling van de vertrekpremies.

(belga) Maandag vond een ondernemingsraad plaats bij VW Vorst. De intentieverklaring over de toekomst met Audi -waarover uiteindelijk een referendum moest beslissen- werd door bonden en directie ondertekend. Maandag wordt dat nog eens officieel overgedaan in Ingolstadt bij Audi.

De verwachting was dat maandag de eerste fase van de wet Renault -de informatiefase- kon worden afgerond. Dan kon worden overgegaan tot de onderhandelinsfase, die in de praktijk wel al voor 90 pct achter de rug is. Maar de bedienden weigerden maandag groen licht te geven, aldus Wim Penninckx (LBC-NVK). De bedienden eisen duidelijkheid over het aantal ontslagen -waarschijnlijk worden dat er minder dan 100- en over welke functies het gaat. "Die oefening moet eerst worden gemaakt", aldus Penninckx.

Dat betekent wel dat alles wordt opgeschoven, ook de vertrekpremies. Daat zitten de arbeiderscentrales wat mee verveeld. Maar volgens Penninckx kan de onderhandelingsfase, die in de praktijk al grotendeels is afgerond, dan wel snel worden afgehandeld. "Het is niet onze bedoeling te blokkeren", luidt het.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud