International Paper boekt opnieuw winst in eerste kwartaal

International Paper, de grootste papierproducent ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van 434 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 1,24 miljard dollar een jaar eerder. Het verliescijfer in het eerste kwartaal van 2006 is inclusief een eenmalige last van 1,2 miljard dollar.

(betten/tijd) - In het vierde kwartaal van 2006 bedroeg de winst 1,98 miljard dollar. De winst per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op 0,97 dollar, tegen een verlies van 2,54 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Exclusief bijzondere posten kwam de winst per aandeel uit voortgezette activiteiten uit op 0,45 dollar, tegen 0,12 dollar een jaar eerder. Analisten gepolst door Thomson gingen gemiddeld uit van 0,40 dollar. In het vierde kwartaal van 2006 bedroeg de winst per aandeel 0,47 dollar.

De totale omzet van de onderneming daalde in het eerste kwartaal van 5,5 miljard tot 5,2 miljard dollar. Analisten becijferden voor de omzet van International Paper gemiddeld 5,28 miljard dollar. In het vierde kwartaal bedroeg de omzet 5,3 miljard dollar. De omzetdaling is volgens het papierbedrijf met name het gevolg van lagere verkopen van bosgronden.

Vooruitkijkend stelt bestuursvoorzitter John Faraci dat de winst uit voortgezette activiteiten 'wat hoger' zal liggen dan in het eerste kwartaal door de seizoensmatige sterkere volumes en verbeteringen in de gemiddelde prijzen. De inputkosten zullen naar verwachting hoog blijven in het tweede kwartaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud