Investeringsmaatschappij Bencis koopt Stork Prints

De Belgisch-Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners koopt 60 procent van de drukafdeling van het Nederlandse Stork. Het resterende belang doet het Nederlandse industriële conglomeraat later van de hand. De verkoop levert Stork 73 miljoen euro op. Stork Prints maakt systemen voor de textieldruk en de grafische druk. Het telt 1.350 werknemers. Met de transactie wil Stork zich concentreren op de kernactiviteiten luchtvaart, technische diensten en voedingssystemen.

(belga/tijd) - Bencis haalde begin deze maand 375 miljoen euro op voor de oprichting van een nieuw fonds. De meeste bestaande aandeelhouders namen deel, zoals AXA Private Equity, Sofina, AGF Private Equity, Robeco en LGT. Via twee andere fondsen vergaarde Bencis al 420 miljoen euro. De private-equitygroep heeft twee Belgische participaties in portefeuille: Winsol (rolluiken en zonwering) en Walkro (champignonteelt).

De groep Stork maakte gisteren teleurstellende resultaten bekend, vooral een gevolg van problemen bij het helikopterprogramma NH90. De nettowinst daalde van 82 miljoen tot 300.000 euro. Stork komt binnenkort in handen van de Britse durfkapitalist Candover die er 1,5 miljard euro voor wil betalen, al ligt de IJslandse minderheidsaandeelhouder Marel nog dwars. In ons land heeft Stork een belang van 43,57 procent in luchtvaartconstructeur Sabca. GUM

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud