Jaguar Land Rover schrapt 450 banen

foto epa

De Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover, eigendom van het Indiase Tata Motors, schrapt 450 banen, waarvan 300 kaderposten. De vraag naar de luxewagens van beide merken is sterk gedaald.

(belga) - Behalve het banenverlies kondigde het bedrijf ook aan dat er geen bonussen worden uitbetaald aan kaderleden en dat de loonopslag wordt uitgesteld tot oktober.

Eind december vorig jaar kondigde Tata aan dat het "tientallen miljoenen ponden" zou investeren in Jaguar en Land Rover om een tekort aan liquiditeiten op te vangen. Ook met de Britse minister van Handel Peter Mandelson werd onderhandeld over financiële steun, maar die gesprekken draaiden op niets uit.

Jaguar verkocht vorig jaar 20.346 wagens, een stijging van 8,73 procent tegenover 2007. Het aantal verkochte auto's in december lag echter 9,41 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Land Rover is er erger aan toe. De verkoop van de terreinwagens, die kampen met een imagocrisis, daalde in 2008 met 30 procent tot 32.567. De verkoop in december lag zelfs de helft lager dan een jaar eerder.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud