Advertentie

Jules Noten nieuwe topman Balta

©Sofie Van Hoof

De Zweed Marcus Billman stapt om persoonlijke redenen op als gedelegeerd bestuurder van de West-Vlaamse vloerbekledingsgroep Balta. Billman was drie jaar actief bij Balta, dat midden 2004 werd opgekocht door de Britse durfkapitalist Doughty Hanson. Jules Noten volgt hem op.

(tijd) - Volgens onze informatie zou Marcus Billman destijds de functie van gedelegeerd bestuurder aangenomen hebben met een tijdshorizon van drie tot vijf jaar. Het was immers de bedoeling van Doughty Hanson om het bedrijf in die tijdspanne opnieuw door te verkopen.

Door de crisis in de textielsector en algemene economie lijkt een verkoop van Balta in de nabije toekomst niet meteen mogelijk. Billman, die met zijn gezin in Londen woont, zou het vele pendelen beu zijn en beslist daarom nu al terug te treden.

Jules Noten, tot vorig jaar ceo van PLI (Massive) volgt Marcus Billman op. 

Balta, goed voor een omzet van ongeveer 750 miljoen euro is een van de weinige grote Belgische textielbedrijven die nog geen grote herstructurering moest doorvoeren.  Recent nog zei Billman dat Balta in al zijn divisies winstgevend is, onder meer dankzij continue investeringen in productontwikkelingen en verkoop.

Buy-out

De overname van Balta is nog steeds één van de grootste Belgische buy-outs (met schulden gefinancierde overnames) ooit. Doughty Hanson kocht de West-Vlaamse textielgroep in 2004 voor een ondernemingswaarde (schulden inbegrepen) van 600 miljoen euro.

Midden 2007 werd Balta in de etalage gezet. Maar Doughty Hanson moest door de kredietcrisis de verkoopplannen afblazen. De interesse voor de West-Vlaamse tapijtgroep was al bij al relatief beperkt. Volgens marktgeruchten was er belangstelling van een industriële koper en twee financiële fondsen. De Amerikaanse groep Mohawk, bij ons vooral bekend als eigenaar van de laminaatgroep Unilin (met het merk Quick-Step), werd toen getipt als grootste kanshebber.

DS/SDS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud