'Kans op sluiting GM-fabriek Antwerpen kleiner'

De kans dat de fabriek van General Motors (GM) in Antwerpen de deuren moet sluiten, is donderdag weer een beetje kleiner geworden. Dat zeggen de bonden van GM na afloop van een onderhoud met de directie in het Duitse Russelsheim.

(belga) Toch zou Antwerpen het tegen 2010 met zo'n 1.200 personeelsleden minder moeten stellen. Van de huidige 4.474 zouden er over drie jaar nog 3.200 mogen overblijven.

De bonden en directie van GM zaten donderdag samen aan tafel om te bekijken hoe de overcapaciteit van het huidige Astra-model kan worden opgelost. "We hebben de directie een aantal voorstellen gedaan die zij zal bekijken tegen onze volgende vergadering", legt Rudi Kennes van de socialistische vakbond ABVV uit.

"Maar we hebben vooral duidelijk gemaakt dat er geen enkele economische basis bestaat om een fabriek van GM in Europa te sluiten", aldus Kennes. Die piste lijkt de directie nu ook te volgen, want na afloop van het onderhoud hadden de bonden de indruk dat "de kans groot was dat er volgende week dinsdag, tijdens het Economisch Comité in Brussel, geen sluiting van Antwerpen zal worden aangekondigd." Op 24 en 25 april zit een beperkte werkgroep van bonden en directie opnieuw aan tafel om het een ander verder uit te werken.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud