Kapitaalverhoging Hamon succesvol

De kapitaalverhoging met maximum 20 miljoen euro die de specialist in industriële koel- en gaszuiveringssystemen Hamon doorvoert, is succesvol afgesloten. De tranche A, dit is het bod met voorkeurrecht, werd voor 94,31 procent onderschreven. De tranche B, dit is het bod met prioritair toewijzingsrecht, werd meermaals overingetekend en wordt heden donderdag om 16 uur vervroegd afgesloten.

(tijd) In het kader van de tranche A werd ingeschreven op 761.499 nieuwe aandelen met VVPR-strips. De 30.608 niet-uitgeoefende voorkeurrechten zullen vertegenwoordigd worden door scrips en verkocht worden op Euronext Brussel op 1 december 2006. Met deze scrips kunnen geinteresseerden tot en met 6 december inschrijven op de 45.912 nog beschikbare nieuwe aandelen met VVPR scrips, tegen 14 euro per aandeel en in de verhouding van 3 nieuwe aandelen voor 2 rechten in de vorm van scrips.

De resultaten van de inschrijving met scrips (tranche A), de resultaten van de tranche B en de verdeelsleutel van tranche B zullen op 7 december worden bekendgemaakt.

In het kader van de tranche A van de kapitaaloperatie konden bestaande aandeelhouders voor 14 euro per aandeel inschrijven, met uitzondering van de referentieaandeelhouders Sopal, Esindus en het Waals Gewest. De tranche B van de operatie stond open voor alle aandeelhouders tegen 17,10 euro per aandeel, waarbij bestaande aandeelhouders voorkeurrecht genoten.

Met de huidige kapitaalverhoging wil Hamon maximaal 20 miljoen euro ophalen. Het grootste deel wordt gebruikt om de schulden van het industriele bedrijf te verminderen. Hamon hoopt hiervoor 10 miljoen euro vrij te maken. Daarnaast moet het geld het werkkapitaal aanzuiveren en twee tot drie miljoen euro is bestemd voor investeringen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud