Kirk Kerkorian heeft 4,5 miljard dollar over voor Chrysler

De Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian is bereid via zijn investeringsvennootschap Tracinda 4,5 miljard dollar te betalen voor Chrysler, het verlieslatende onderdeel van de autogroep DaimlerChrysler. Dat schrijft Tracinda in een brief aan het bestuur van DaimlerChrysler.

(tijd) Om te bewijzen dat het hem menens is, zegt Kerkorian dat hij bereid is een bedrag van 100 miljoen dollar te blokkeren. Hij zegt verder te willen praten met zowel de vakbonden als het topmanagement van Chrysler. Beide kunnen een bepaald belang krijgen in het bedrijf.

Kerkorian, die onlangs zijn belang van 10 procent in General Motors verkocht, was vroeger al aandeelhouder van Chrysler voor het bedrijf in 1998 samensmolt met Daimler.

DaimlerChrysler bevestigde woensdag op zijn aandeelhoudersvergadering dat het gesprekken voerde over de verkoop van de Chrysler-divisie. In februari luidde het nog dat de groep alle strategische opties open hield voor de noodlijdende divisie. Dat zorgde toen voor heel wat speculatie omtrent een verkoop van Chrysler.

Tracinda wil de exclusiviteit krijgen om een due dilligence uit te voeren. Maar er zijn kapers op de kust, want naar verluidt zijn ook Cerberus Capital Management, Blackstone Group, Centerbridge en Magna geïnteresseerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud