Advertentie
Advertentie

Kortstondige gijzeling bij Fiat in Schaarbeek

©BLOOMBERG NEWS

Werknemers van IAC in Schaarbeek, een garage voor Fiat, Alfa Romeo en Lancia, hebben donderdagavond drie managers even gegijzeld. Dat meldt het persbureau Reuters. De werknemers zouden het niet pikken dat 24 van de 90 banen in het filiaal moeten verdwijnen. Ondertussen hebben de drie managers de Fiat-kantoren veilig verlaten.

(tijd) - Een deel van het personeel zou het management een tijdlang belet hebben om de zaak te verlaten, meldt Reuters. Een anonieme man die de telefoon aannam in het Fiat-filiaal zei dat alles rustig verliep, maar dat het management opgesloten zat in een kantoorruimte.

Iets voor zeven uur meldde Reuters dat de gijzeling afgelopen was. De drie managers verlieten het gebouw zonder commentaar te geven aan de wachtende media.

De directie van IAC had al in december laten weten dat het contract van 24 van de 90 werknemers stopgezet zou worden. Eerder deze week werd gestaakt in de vestiging. De vakbonden eisten een degelijke opstapregeling, maar de directie zou daar weinig voor voelen, aldus de vakbonden.

Eerder vonden in Frankrijk soortgelijke gebeurtenissen plaats bij onder meer Continental en Caterpillar.

PDG

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud