Advertentie

Kwartaalwinst Volkswagen tuimelt 74 procent

Volkswagen, de grootste autobouwer van Europa, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 243 miljoen euro. Dat is 74 procent minder dan de 929 miljoen euro uit het eerste kwartaal van 2008, zo maakte het grootste Europese autoconcern woensdag bekend. De omzet daalde met 11 procent tot 24 miljard euro. De cijfers zijn wel beter dan analisten hadden verwacht.

(belga) - Volkswagen heeft net als andere constructeurs te kampen met een dalende verkoop ten gevolge van de recessie. In het eerste kwartaal verkocht de bouwer van onder meer VW, Audi en Seat 1,39 miljoen voertuigen, 11 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volkswagen liet eerder al weten dat de jaarverkoop vermoedelijk 10 procent lager zal uitvallen dan in het recordjaar 2008, toen er 6,23 miljoen wagens verkocht werden. Het concern zal evenmin de winstcijfers van de voorbije jaren halen, zo herhaalde het woensdag.

'De achteruitgang van de automarkten haalt VW dan toch in', zegt een analist van BHF Bank in Frankfurt. 'Ze hebben de crisis beter weerstaan dan de concurrenten, maar zullen evenmin aan productieverminderingen kunnen ontkomen.'

De Duitse autobouwer zag zijn verkoop de voorbije weken wel opnieuw toenemen dankzij een aantal overheidsmaatregelen, zoals de schrootpremie, in verschillende Europese landen. Volkswagen rekent ook op nieuwe versies van de VW Polo en Golf om "significant beter te doen dan de concurrentie", zei verkooptopman Detlef Wittig eerder al.

Volkswagen heeft ook een fabriek in Brussel, waar Audi's gebouwd werden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud