Lafarge verzesvoudigt nettowinst tot 362 miljoen euro

Lafarge heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 362 miljoen euro. In 2006 bedroeg deze 58 miljoen euro over dezelfde periode. De omzet steeg met 6 procent tot 3,7 miljard euro. De courante bedrijfswinst groeide met 58 procent tot 345 miljoen euro. Dit maakte de groep vandaag bekend. GBL houdt een belang aan van 17 procent in de Franse bouwgroep.

(tijd) Per aandeel steeg de nettowinst met 1,74 euro tot 2,07. Wat de organische groei betreft, nam de omzet toe met 11 procent. De organische courante bedrijfswinst klom met 64 procent.

Lafarge bestaat voornamelijk uit de divisies cement, beton en granulaten, en plaaster. De sterke stijging van de winst is voornamelijk te danken aan de cementdivisie, die een omzetstijging van 10 procent noteerde tot 2,2 miljoard euro en een courante bedrijfswinstgroei van 50 procent tot 298 miljoen euro.

olgens Bruno Lafont, gedelegeerd bestuurder van de Franse bouwgroep, voorspellen de resultaten veel goeds voor de rest van het jaar. 'De resultaten van het eerste kwartaal illustreren de vitaliteit van de organische groei van de onderneming. Onze operaties in Noord-Amerika houden goed stand tegen de daling van de volumes, en de inspanningen om de kosten te drukken worden overal doorgevoerd', aldus Lafont.

Voor 2007 verwacht Lafarge voor de cementdivisie een globale stijging van de volumes en de prijzen. Voor de granulaat- en betondivisie wordt een sterke stijging verwacht in de opkomende markten. De plaasterdivisie zou dan weer sterk moeten presteren, qua volumes en prijzen, in Europa.

GBL, de groep rond zakenman Albert Frere, trok eind april zijn belang in Lafarge op van 16,6 procent naar 17 procent. Het Franse weekblad Challenges schreef in maart van dit jaar dat GBL zijn belang in Lafarge tegen het einde van 2007 zou optrekken tot 20 procent, en binnen de drie jaar tot 30 procent.

Lafarge noteert rond 11.30 uur 2,0 procent hoger op 124,03 euro.

Laurent Willaert laurent.willaert@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud