Late ploeg dan toch aan het werk bij Opel Antwerpen

De late ploeg van de Opel-fabriek in Antwerpen is dan toch terug aan het werk gegaan. Dat bevestigt Rudi Kennes van de socialistische vakbond ABVV. Over de werkhervatting van de late ploeg heerste lange tijd de grootste onduidelijkheid, maar de arbeiders zijn sinds 18.15 uur terug aan de slag.

(belga) Een aantal schriftelijke garanties op papier gaf voor het personeel de doorslag om het werk te hervatten.

De arbeiders van de late ploeg maakten woensdag, kort na de start van hun shift om 14 uur, al snel duidelijk dat ze niet wilden starten zolang ze geen schriftelijke garanties hadden van de directie over de toekomst van het bedrijf. Daarop gingen de directie en de bonden met elkaar aan tafel zitten. Uiteindelijk kregen de arbeiders van de directie de schriftelijke belofte dat de onheilstijding van dinsdag niet de sluiting van de fabriek in Antwerpen betekent.

Daarnaast was ook het aantal aangekondigde ontslagen een heikel punt voor de arbeiders. In het document dat woensdag aan de arbeiders werd voorgelegd, is geen sprake meer van een deadline voor de ontslagen en ook het vooropgestelde aantal (van 1.4000, nvdr) ontslagen wordt niet meer met een cijfer genoemd. "Dit document werd ondertekend door Klaus Franz, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad, en door de directie van GM België", vervolgt Kennes uit.

Dat was voor de arbeiders reden genoeg om terug aan de slag te gaan. Of ook de arbeiders van de nachtploeg hun voorbeeld zullen volgen, valt af te wachten.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud