Advertentie
Advertentie

Meer winst voor combinatie SNBA-Virgin Express

De luchtvaartcombinatie SN Brussels Airlines en Virgin Express, momenteel nog zussen maar vanaf eind deze week één luchtvaartmaatschappij, heeft het afgelopen jaar meer winst geboekt. Op operationeel niveau werd een winst behaald van 14,5 miljoen euro. Het jaar voordien was dat nog 12,9 miljoen.

(belga) De gezamenlijke omzet kwam uit op 892 miljoen euro, 5 procent meer dan in 2005. Aparte cijfers, per maatschappij, werden niet gepubliceerd."Een bevredigend resultaat gezien de context van hoge kosten voor vliegtuigbrandstof en scherpe concurrentie", luidt het in een mededeling. De kosten voor kerosine stegen met 22 procent. De winstmarge bleef beperkt tot 1,6 procent.

Beide maatschappijen boden in 2006 meer zetels aan (+3 procent), maar zagen het aantal passagiers nog sterker toenemen (+5 procent). Dit is volgens het persbericht beter dan de concurrentie op de luchthaven van Brussel. Hierdoor verbeterde ook de bezettingsgraad tot 66,4 procent. De overkoepelende SN Airholding boekte in 2006 een nettowinst van 14 miljoen euro.

Eind deze week gaat de fusiemaatschappij Brussels Airlines van start. Met 49 toestellen worden meer dan vijftig bestemmingen in Europa en Afrika aangevlogen. Maandag raakte al bekend dat er meer dan een miljoen boekingen zijn binnengelopen voor Brussels Airlines.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud