Advertentie

Melexis koopt Vision-afdeling van Sensata

Rudi De Winter (foto photonews) ©Photo News

Melexis, de producent van halfgeleiders voor vooral de automobielindustrie, neemt de Vision-afdeling van het Amerikaanse bedrijf Sensata Technologies over. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Volgens Melexis-CEO Rudi De Winter is de cameratechnologie van de overgenomen afdeling complementair met de huidige beeldsensoren van Melexis. Dat blijkt uit een persbericht.

(tijd) - Sensata, ontwerper en producent van sensoren en controlesystemen, zette zijn Vision-afdeling in december in de etalage. Deze afdeling levert momenteel al beeldvormers en beeldvormingsmodules voor geavanceerde driver assistance systemen (ADAS) aan klanten als Bosch en Delphi CMOS.

Volgens Melexis zal de overname van de Vision-afdeling van Sensata een onmiddellijk voordeel opleveren voor klanten die reeds bestaande opto-elektronische en camera imager-producten gebruiken. Systemen voor nachtvisie, die waarschuwen wanneer een rijvak onvrijwillig wordt verlaten, die verkeersborden herkennen en een adaptieve cruisecontrol worden op steeds grotere schaal toegepast en aangeboden door autoconstructeurs.

De cameratechnologie van Sensata's Vision-afdeling is niet alleen complementair met de beeldsensoren die Melexis reeds aanbiedt, maar past ook perfect in de trend om steeds meer beeldvormingsproducten te gebruiken in veiligheidstoepassingen in auto's, legt Rudi De Winter, CEO van Melexis, uit in het persbericht.

Melexis verwacht dat de transactie tegen eind april zal zijn afgerond. Melexis zal vervolgens de onvergenomen activiteiten snel integreren 'om de voordelen voor huidige en toekomstige klanten te maximaliseren'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud