Merkel verdedigt aanpak in Opel-dossier

Angela Merkel op het autosalon van Frankfurt (Foto EPA) ©EPA

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar stem donderdag verheven tegen de kritiek uit andere Europese landen over hoe ze het Opel-dossier aangepakt heeft. Volgens haar hebben de andere landen ook kunnen profiteren van de Duitse inspanningen voor de noodlijdende autobouwer.

(belga) - 'Indien wij in de herfst geen kredieten ter beschikking gesteld hadden, zouden andere Europese landen moeilijkheden gehad hebben', aldus Merkel. Berlijn stelde 1,5 miljard euro ter beschikking van Opel om te vermijden dat de autobouwer net als moederconcern General Motors gerechtelijke bescherming moest vragen.

'Voor wat hoort wat', zei Merkel bij haar bezoek aan de stand van Opel op het Autosalon van Frankfurt. Ze verbond zich er wel toe om 'de resterende problemen op te lossen in een geest van billijkheid op Europees niveau'.

Bepaalde landen, met Belgiƫ op kop, verwijten Duitsland dat het land druk zou uitgeoefend hebben voor een verkoop van Opel/Vauxhall aan een consortium van toeleverancier Magna en de Russische Sberbank, om de vier Duitse Opel-fabrieken te redden, ten koste van de andere Europese Opel-vestigingen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud