Middagploeg Johnson Controls ook niet aan het werk

Zoals verwacht is de middagploeg van zetelfabrikant Johnson Controls in Geel donderdag evenmin kunnen opstarten. De ochtendploeg donderdag onderging al hetzelfde lot door de nieuwe stakingen die woensdagavond bij autofabrikant Opel in Antwerpen uitbraken.

(belga) Zolang er bij Opel niet gewerkt wordt, verwachten de bonden geen verandering in de werksituatie. Wel zijn alle plaatselijke vakbondsafgevaardigden van Johnson donderdagnamiddag in spoedvergadering bij de directie geroepen. 'Wat het resultaat daarvan is, valt nog af te wachten.' zegt Roger Dessers van de christelijke vakbond ACV.

Johnson maakt als toeleverancier onder meer zetels voor de Astraproductie in Antwerpen. Zowat 240 van de 400 krachten bij Johnson werken in twee shifts 'just-in-time' aan die Opel-lijn.

Bij de schuimrubbertoeleverancier van Johnson, Proseat uit Hulshout, wordt nog wel gewerkt. Dat bevestigt de personeelsdirecteur. Ondanks het mogelijke lange duren van de staking bij Opel in Antwerpen voorziet de firma ook niet meteen een langdurige stillegging van de productie. De firma levert ook nog aan andere bedrijven en maakt sowieso tot woensdag de brug.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud