Mittal ziet geen echte beterschap in 2010

Lakshmi Mittal, de CEO van ArcelorMittal - Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

ArcelorMittal, de grootste staalgroep ter wereld, denkt niet dat de staalmarkt in Europa en de VS volgend jaar herstelt tot het niveau van voor de crisis. 'De markten in Europa en de VS zullen niet normaliseren in 2010', zei topman Lakshmi Mittal woensdag op een investeerdersdag.

(tijd) - Mittal verwacht wel dat de groeilanden en China even belangrijk worden. Beide samen maken dit jaar 80 procent van de totale markt uit.

Volgens Mittal zal de vraag naar staal in China dit jaar met meer dan 15 procent stijgen. Volgend jaar zal het iets minder hard gaan, maar er wordt wel nog groei verwacht. Mittal ging eerder dit jaar uit van een groei in China van 10 procent.

ArcelorMittal draaide in het eerste semester op halve capaciteit, net als de meeste andere staalgroepen als gevolg van de crisis in de auto- en de bouwsector.

Volgens de Wereld Staalorganisatie zal de wereldwijde vraag naar staal dit jaar opnieuw dalen. In 2008 kachelde de vraag met 2 procent achteruit. Mittal had eerder al aangegeven dat hij uitgaat van een daling van de wereldwijde vraag met 15 tot 20 procent.

ArcelorMittal produceerde vorig jaar 103,3 miljoen ton staal, ongeveer 10 procent van de totale wereldproductie.

MDR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud