Montagu aast op Belgisch ADB (Siemens)

De Britse durfkapitaalgroep Montagu is in de running voor de overname van ADB, de Belgische dochter van Siemens die uitgroeide tot de absolute wereldleider in de niche van de vliegveldverlichting. Dat meldt de financiële website Euroweek.

(tijd) - In oktober vorig jaar raakte bekend dat Siemens ADB, samen met het Amerikaanse zusterbedrijf Siemens Airfield Solutions en enkele andere kleinere bedrijven, in de etalage zou plaatsen. Het Duitse concern is zich al enkele jaren aan het hertekenen. In dat kader werd Siemens gereorganiseerd rond drie kernsectoren: energie, gezondheidszorg en industriële systemen. ADB heeft weinig of geen synergie met een van die divisies en is relatief klein.

Er is echter nog geen koper aangeduid. Volgens Euroweek zijn er meerdere kandidaten. Eén bron zegt zelfs dat Montagu Private Equity exclusieve gesprekken voert over de overname van ADB uit Zaventem en zijn nevenondernemingen.

Euroweek achterhaalde dat het bod van Montagu 68 miljoen euro bedraagt en gesteund wordt door vijf banken. Om welke banken het gaat is niet bekend maar de website somt acht banken op die betrokken zijn of waren bij de diverse biedingen. Het zijn Dexia, KBC, Fortis, ING, NIBC, Bank of Ireland, Siemens Financial en WestLB.

ADB werd genoemd naar Adrien De Backer die het bedrijf in 1920 opstartte. De onderneming legde zich na de verkoop van de tak entertainment toe op verlichtingssystemen voor luchthavens. De landingsbanen van ruim 1.800 luchthavens in bijna 200 landen worden verlicht door het bedrijf.

Montagu heeft volgens zijn website geen belangen in België. Het is een relatief onbekende naam in de durfkapitaalwereld. Toch was Montagu betrokken bij enkele grote dossiers, zoals dat van het Franse Legrand (elektronische en elektrische apparatuur).

BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud