NA vraagt onderzoek naar Commerzbank in Cumerio-dossier

(tijd) Norddeutsche Affinerie (NA) heeft de Duitse financiële toezichthouder BaFin gevraagd een onderzoek te openen naar de rol van Commerzbank in het hele Cumerio-dossier. Dat schrijft de Financial Times Deutschland.

NA verdenkt Commerzbank van een conflict of interests omdat de bank de overdracht regelde van een belang van 10 procent in NA aan het Oostenrijkse A-Tec en tegelijkertijd ook optrad als adviseur bij het bod van NA op Cumerio.

'De verkoop van het aandelenpakket aan A-Tec was een normale banktransactie en we traden enkel op als financier van NA voor het bod op Cumerio', zei de woordvoerder van Commerzbank. 'De teams die op de twee projecten werkten, deden dat onafhankelijk van elkaar en volgens de regels.'

De situatie in heel het Cumerio-verhaal is ondertussen onduidelijk geworden. A-Tec heeft een belang van 10 procent in NA maar kocht deze week ook 5 procent van Cumerio. Het lijkt erop alsof A-Tec, dat zelf ook activiteiten heeft in de kopersector, het bod van NA op Cumerio wil dwarsbomen. Maar dat deed A-Tec al af als 'emotionele uitspraken'. 'We zijn de belangrijkste aandeelhouder van NA en willen gehoord worden', liet hij optekenen.

Jan De Schamphelaere jan.de.schamphelaere@tijd.be

(c) tijd-nieuwslijn(tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud