Nachtploeg GM Antwerpen in gevaar

De directie van General Motors in Antwerpen wil tegen november 2009 de nachtploeg van het bedrijf reduceren van 570 naar 116 man. De vakbonden reageren afwijzend tot afwachtend op het voorstel, dat de directie eerder deze week voorlegde. Ook de productie van de nieuwe SUV in 2011 zou zeker met enkele maanden worden vertraagd, dit in het kader van een besparing van 400 miljoen euro in Europa.

(belga) - Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag.

Volgens de Antwerpse Opel-directie moet het bedrijf zich aanpassen aan de dalende verkooptrend in Europa. De voorbije weken werd al onderhandeld over tien dagen werkloosheid dit jaar. Dat zouden er inmiddels al minstens twaalf en mogelijk veertien worden, en in 2009 en 2010 zelfs 30 tot 45 per jaar.

In die omstandigheden wil de directie de nachtploeg met 454 man afslanken. Die zouden wellicht worden herplaatst door 'insourcing'. De socialistische vakbond ABVV zegt vlakaf: "onmogelijk". Het ACV zegt dan weer garanties te eisen inzake de inkomens. De directie bevestigt dat er een voorstel op tafel ligt "om de nachtploeg te reduceren, maar niet af te schaffen, zodat bij stijgende volumes de ploeg opnieuw aangepast kan worden".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud