Nettowinst Fiat meer dan verdubbeld in eerste kwartaal

Het Italiaanse concern Fiat heeft zijn nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van de eerste drie maanden van 2006. De nettowinst steeg in die periode van 138 miljoen euro naar 358 miljoen euro, vooral door betere prestaties van de autoafdeling, zo maakte Fiat maandag bekend.

(belga) Ook de operationele winst steeg aanzienlijk: van 323 miljoen euro na het eerste kwartaal vorig jaar tot 595 miljoen euro. De omzet nam toe met bijna 9 procent tot 13,7 miljard euro. Fiat verwacht dat de winst over het hele jaar met 60 procent zal stijgen in vergelijking met het vorige boekjaar.

De autoafdeling van Fiat, met merken als Fiat, Alfa Romeo en Ferrari, deed het aanzienlijk beter. Fiat was vorig jaar al de snelst groeiende autobouwer in Europa, en zag de operationele winst in de autoafdeling in het eerste kwartaal van 2007 meer dan verdubbelen tot 222 miljoen euro.

Het aandeel van Fiat op de Europese automarkt steeg in het eerste kwartaal van 7,8 procent een jaar eerder tot 8,3 procent.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud