Nieuwe Audi voor Vorst?

Bernd Osterloh, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Volkswagen, vliegt maandag naar België voor een gesprek met de vakbonden van VW Vorst. Hij zal daarbij verslag uitbrengen van de gesprekken rond de mogelijkheid van de productie van een nieuw Audi-model in Vorst.

(belga) (belga) - Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel wil Martin Winterkorn, de nieuwe grote baas van Volkswagen, voorstellen om in Vorst een nieuw Audi-model (Audi A1) te produceren vanaf 2009. Voorwaarde is wel dat de productie aan concurrentiële prijzen kan gebeuren. Winterkorn vraagt volgens Der Spiegel ook dat de Belgische regering een oplossing zoekt voor de periode tot 2009.

Volgens een woordvoerder van de ondernemingsraad bij VW had Winterkorn afgelopen woensdag een gesprek met Osterloh over de situatie in Vorst. Daarbij ging het ook concreet over de mogelijke productie van een nieuw Audi-model in Vorst. Osterloh vliegt maandag naar Brussel om de Belgische collega's over het gesprek met Winterkorn te informeren.

Een VW-woordvoerder verklaarde zaterdag aan het Duitse persagentschap DPA: "Wij trekken met een productidee naar de volgende gesprekken met de vakbonden in Brussel". Op het bericht in Der Spiegel wilde de woordvoerder niet verder ingaan.

Ook premier Guy Verhofstadt wilde zaterdag niet inhoudelijk reageren op het bericht. Hij verklaarde enkel dat hij in de komende tien dagen een reeks contacten zal hebben met beslissingnemers en aandeelhouders van Volkswagen.

ABVV-vakbondsafgevaardigde Hedwyn De Clercq reageert zaterdag voorzichtig positief op het bericht. "Er lopen verschillende discussies. Laten we hopen dat er nog iets aan de situatie kan gedaan worden. Indien het bericht in Der Spiegel klopt, is het ook afwachten wat er tot 2009 met het personeel zal gebeuren", aldus De Clercq in een reactie aan Belga.

ACV-vakbondsafgevaardigde Pascal Van Cauwenberge reageert eveneens positief op de uitlatingen van Martin Winterkorn. "Het is een positief signaal. Maar we moeten rustig blijven. Het blijft wachten op de officiële bevestiging". Hij hoopt meer nieuws te vernemen maandag op de vergadering van de Europese metaalvakbon.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud