Advertentie
Advertentie

Nieuwe besparingen bij DAF Trucks

De Nederlandse vrachtwagenproducent DAF Trucks voert nog dit jaareen besparingsplan van meer dan 100 miljoen euro door. De sanering komt nog bovenop eerdere besparingen.

(belga/tijd) - De extra bezuinigingen zijn af te lijden uit de nieuwjaarstoespraken die gedelegeerd bestuurder Aad Goudriaan gaf op de hoofdvestiging van DAF in het Nederlandse Eindhoven en de cabine- en assenfabriek in Westerlo. De gevolgen voor Westerlo bestaan vooralsnog uit het opschorten van investeringen in een nieuwe lakstraat en een aantal nieuwe productiemachines.

DAF heeftin Nederland werktijdverkorting aangevraagd voor de werknemers in de Eindhovense fabriek. Daardoor rollen er in de Brabantse stad nu nog maar honderd vrachtwagens per dag van de band. Dat waren er vorig jaar nog 245 per dag. De arbeidstijdverkorting loopt in juli af. Tegen die tijd rekent DAF erop dat de vraag naar nieuwe vrachtwagens is aangetrokken, waardoor er minstens 140 trucks per dag gemaakt kunnen worden. Als dat niet lukt, dreigen er volgens Goudriaan nog veel ingrijpender saneringen. 

De fabrieken van DAF in Westerlo zijn rechtstreeks afhankelijk van de productie in Eindhoven. In Westerlo worden immers cabines en assen gemaakt die in Eindhoven worden geassembleerd tot vrachtwagens. DAF Trucks is eigendom van het Amerikaanse vrachtwagenconcern Paccar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud