Nieuwe Mégane belangrijke stap voor Renault

©-

Het aandeel van de Franse autoconstructeur Renault klom dinsdagmiddag 4 procent hoger, dankzij de voorstelling van het nieuwe Renault-model Mégane en door de aankondiging van een 'project van vrijwillige vertrekken'.

(tijd) - Renault onthult dinsdag de derde versie van de Mégane, zijn middenklasseberline die goed is voor 30 procent van de wereldwijde verkoop van het merk en waarvan de nieuwe versie erg belangrijk is.

De zakenkrant Les Echos geeft dinsdag aan dat de context moeilijk is. 'De Europese markt, die goed is voor tweederde van de verkoop van Renault', loopt het risico gevaarlijk achteruit te gaan in de tweede helft van dit jaar en in 2009', klinkt het.

'De Mégane is het belangrijkste model voor Renault. In de huidige markt kan de groep het zich niet veroorloven om te floppen', aldus analisten. De Mégane moet het alvast opnemen tegen stevige concurrenten, waaronder de nieuwe Volkswagen Golf en de nieuwe Ford Focus.

De officiële foto's van de nieuwe Mégane zijn het eerst gepubliceerd door een Spaanse website, nog voor het persdossier vrijgegeven werd.
De Franse constructeur kondigde dinsdag ook een project van vrijwillig vertrek aan voor zowat 3.000 werknemers in Frankrijk en het afbouwen van nog eens een duizendtal banen in de Franse Renault-fabriek van Sandouville.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud