Nieuwe Picanol-CEO blijft onzichtbaar

Luc Tack, die onlangs de absolute macht greep bij Picanol, blijft de spotlights mijden. Tack werd begin juli gedelegeerd bestuurder van de weefmachinebouwer nadat hij eerder ook de meerderheid van de aandelen in handen kreeg. De mediaschuwe textilien liet de presentatie van de halfjaarcijfers evenwel over aan CFO Jurgen Couvreur en blijft voorlopig nog in de coulissen.

(tijd) - De textielondernemer Luc Tack bouwde de voorbije jaren op kousenvoeten een aanzienlijke participatie in Picanol uit, tot ongenoegen van enkele minderheidsaandeelhouders die zich vragen stelden bij de intenties van 'buitenstaander' Tack.

In mei van dit jaar kocht hij de minderheidsaandeelhouders uit, wat een einde maakte aan een aandeelhoudersvete die jarenlang aanhield. Via de kapitaalverhoging met 15 miljoen euro in juni verwierf hij de absolute meerderheid van het bedrijf.

Begin juli vond een stoelendans aan de top van Picanol plaats. Tack nam de post van gedelegeerd bestuurder over van Chris Dewulf, die op zijn beurt voorzitter werd in plaats van Luc Van Nevel.

'Luc Tack heeft een pak geld in Picanol gestopt, dus is het maar normaal dat hij het roer wil overnemen', klonk het toen. 'Alleen hij durfde het aan op Picanol te redden.'

Maar ook nu de mediaschuwe Tack, die onder meer nog eigenaar is van de textielbedrijven Oostrotex en Symphony Mills, de gedelegeerd bestuurder is van Picanol, treedt hij niet in de schijnwerpers. De traditionele persconferentie waarop de halfjaarcijfers worden voorgesteld, werd afgevoerd en vervangen door een conference call met financieel directeur Jurgen Couvreur. 'Hij is zich volop aan het inwerken', luidt het bij het bedrijf.

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud