Nieuwe S60 merkt voetgangers op

De nieuwe Volvo S60 (Foto AFP) ©AFP

Veiligheid is een begrip dat Volvo Cars steeds hoog in het vaandel heeft gevoerd. De inspanningen om een wagen veiliger te maken en de impact van een ongeval op de inzittenden maximaal te reduceren gaan onverminderd voort. Maar de aandacht gaat nu ook naar de omgeving.

(tijd) - Het is niet alleen de bedoeling dat zo weinig mogelijk mensen in een Volvo gewond raken (of sterven), maar ook dat er zo weinig mogelijk door een Volvo gewond (of gedood) worden.

Onderzoek wijst uit dat tussen 10 en 20 procent van de verkeersdoden voetgangers zijn en dat de helft van de aanrijdingen van voetgangers gebeuren bij een snelheid van minder dan 25 km per uur.

Een erg belangrijke factor bij al deze ongevallen is onoplettendheid. Om de bestuurder te helpen heeft Volvo een nieuw veiligheidssysteem ontworpen dat voetgangers opmerkt. Dat gebeurt door een combinatie van radar en camera.

Als er een risico op aanrijding is, verschijnt een rood stoplicht in de voorruit zodat de bestuurder kan reageren. Remt hij niet, dan grijpt het systeem in. Tot 25 km per uur kan zo een aanrijding worden voorkomen. Rijdt de wagen sneller, dan wordt de snelheid verlaagd met maximaal 25 km per uur, waardoor het risico op zware verwondingen beduidend afneemt.

Het nieuwe waarschuwingssysteem zal voor het eerst beschikbaar zijn op de nieuwe S60, die in de lente van 2010 wordt gelanceerd.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud