Nieuwe Volvo S60 levert 200 extra banen op

Door de productie van de nieuwe Volvo S60 bij Volvo Cars in Gent krijgen 150 tijdelijke werknemers een vast contract en worden 50 nieuwe arbeidskrachten aangetrokken.

(belga) - Na succesvolle testreeksen en pilootproducties is de ochtendploeg in Gent dinsdag gestart met de eindassemblage van de eerste nieuwe Volvo S60 in massaproductie. Als alles vlot verloopt rolt om 18 uur het eerste voertuig van de band.

De eerste wagens zijn bestemd voor de Portugese markt. Deze week nog rollen 194 S60-voertuigen van de band, volgende week 200. 'De wagens worden nog niet verkocht aan particulieren en zijn bestemd voor importeurs en dealers. Vanaf volgend weekend wordt de productie van de S60 opnieuw stilgelegd om de geproduceerde voertuigen grondig te onderzoeken en te kijken of er aanpassingen aan de productielijnen nodig zijn', aldus woordvoerder Mark De Mey.

Vanaf 7 juni tot eind dit jaar worden 30.000 exemplaren gebouwd. Afhankelijk van de verkoop, wordt de productie voor 2011 op 90.000 auto's geraamd.

Ondertussen is ook duidelijk wat de bouw van het nieuwe model betekent voor de tewerkstelling bij Volvo Cars in Gent. 'Omdat het gaat om een capaciteitsuitbreiding van de fabriek, lopen de selectieproeven om 150 tijdelijke werknemers een vast contract te geven. Daarnaast zoeken we nog 50 extra tijdelijke werknemers, gaande van operatoren tot technici en ingenieurs.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud