Nissan neemt Belgische auto-invoer in eigen handen

De Japanse autobouwer Nissan neemt de invoer van zijn wagens in België in eigen handen. Vandaag zit die nog bij het bedrijf Marubeni in Antwerpen. Maar diverse bronnen melden dat de Japanse constructeur de activiteiten van Marubeni overneemt, zo schrijft De Tijd. Bij Marubeni in Antwerpen, een filiaal van het Japanse handelshuis met dezelfde naam, werken 72 mensen.

(tijd) Nissan is al de derde Japanse autobouwer op korte termijn die zijn Belgische invoer in eigen handen neemt. Eerder richtte Mitsubishi (vroeger ingevoerd door Hyundai-invoerder Moorkens/Alcopa) een eigen Belgisch filiaal op. Begin deze maand was het de beurt aan Mazda, dat voordien werd ingevoerd door de Saab-importeur Beherman.

Details over de veranderingen bij Nissan zijn nog niet bekend. Wel staat het vast dat er geen fusie komt met de Belgische invoerder van het Franse Renault, dat 44 procent van Nissan in handen heeft. In andere landen, zoals Nederland en Duitsland, werden de Nissan- en Renault-invoerders tijdelijk samengevoegd, maar nadien weer losgekoppeld omdat de samenwerking niet vlotte. Naar verwachting zal het nieuwe Nissan-verkoopfiliaal in België rapporteren aan het Europese hoofd- kantoor van Nissan in Duitsland.

Naast Ierland en Griekenland is België het enige Europese land waar Nissan de invoer nog niet zelf controleert.

Nissan is ook van plan om zijn luxemerk Infiniti te lanceren in België. De Japanse groep bouwt in Zwitserland een Europees Infiniti-hoofdkantoor. Van daaruit zal de distributie gebeuren via partners in de verschillende landen. Infiniti bestaat in de VS en Japan al langer. Het is te vergelijken met de luxedochter Lexus van Toyota.

JLi

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud