Nog geen akkoord bij Johnson Controls

©BLOOMBERG NEWS

Vakbonden en directie van zetelproducent Johnson Controls hebben vrijdagavond de onderhandelingstafel verlaten zonder akkoord. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV. De directie deelde tijdens de gesprekken mee dat ze niet langer over een mandaat beschikt om over oplossingen voor de spontane staking bij de arbeiders te kunnen praten.

Foto: Johnson Controls produceert onder andere autobatterijen. In BelgiĆ« maakt de groep autozetels. 

(belga) - Ze kreeg die opdracht van het Europees hoofdkwartier van Johnson Controls in Burscheid en van het Amerikaanse moederbedrijf in Detroit City. De Europese top van de zetelfabrikant die levert aan Audi Vorst en Opel Antwerpen wil pas opnieuw praten als de werknemers maandag hun werk hervatten. De vakbonden vrezen door deze strategie in een patstelling te verzeilen. Ze zullen maandag om half zes 's ochtends aan de poorten van de fabriek aanwezig zijn om de situatie op te lossen. Roger Dessers van het ABVV verklaarde nog altijd voor een degelijk akkoord te willen gaan.
"De directie mag zich echter niet blijven verschuilen achter het scherm van de Europese en de Amerikaanse moederbedrijven", zo zegt hij. Als er maandag niet snel een akkoord komt, krijgen zowel Audi als Opel Belgium af te rekenen met technische problemen. Opel zou in de loop van de voormiddag de productie moeten stilleggen door een gebrek aan zetels, bij Audi zou zich hetzelfde scenario iets later voordoen. De staking die vrijdag in de vooravond uitbrak in verband met de looneisen van het personeel, dreigt dus zware gevolgen te hebben voor twee van de grootste Belgische autobouwers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud