Nyrstar-aandeelhouder heronderhandelt schulden

©-

De notering van het aandeel van de Australische zinkmijngroep OZ Minerals op de beurs van Sydney is op vraag van het bedrijf zelf gedurende heel de maand december opgeschort. Het bedrijf heeft die tijd nodig om zijn schulden te herfinancieren.

(tijd) - OZ Minerals is de grootste aandeelhouder, het voormalige moederbedrijf en de belangrijkste leverancier van zinkproducent Nyrstar.

OZ Minerals heeft nu tot 29 december de tijd om 560 miljoen Australische dollar aan bankschulden te heronderhandelen. De groep heeft ook een optie om die periode te verlengen tot 31 januari, die nodig kan zijn wegens 'de voortdurende volatiliteit op de grondstoffenmarkten en de situatie op de wereldwijde kredietmarkten'. Het bedrijf liet ook al weten dat de gesprekken al 'aanzienlijk' zijn gevorderd sinds 28 november.

Als OZ Minerals de deadline niet haalt, vrezen analisten dat het bedrijf al zijn kasreserves moet aanspreken om de schulden te vereffenen.

OZ Minerals werd vrijdag het laatst verhandeld aan 55 cent. Het aandeel verloor al 74 procent van zijn waarde sinds het ontstaan eerder dit jaar uit de fusie van Oxiana en Zinifex, dat samen met Umicore Nyrstar oprichtte.

OZ Minerals heeft een belang van 7,79 procent in Nyrstar. Het bedrijf levert bovendien de helft van de zinkconcentraten van Nyrstar.

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud