Nyrstar breidt belang in Ironbark uit

De zinkgroep Nyrstar breidt haar belang in de Australische mijngroep Ironbark Zinc uit van 20 tot 31 procent. Het beursgenoteerde bedrijf betaalt daarvoor 15 miljoen Australische dollar of zowat 10 miljoen euro.

(tijd) - Ironbark wendt de centen aan om het boorprogramma te financieren in de zink-loodafzetting Citronen in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de voltooiing van een betrouwbare haalbaarheidsstudie in verband met de mogelijke ontwikkeling ervan.

De voltooiing van de plaatsing van de aandelen is onderworpen aan het ontvangen van een verklaring van afstand van de Australian Securities Exchange en het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van Ironbark. De raad van bestuur van Ironbark zal de transactie bij zijn aandeelhouders aanbevelen.

Roland Junck, gedelegeerd bestuurder van Nyrstar: 'Wij geloven dat de Citronen zink-loodafzetting wereldwijd een doorslaggevende rol kan gaan spelen als zinkmijn die waarschijnlijk in productie zal zijn op een moment waarop andere belangrijke mijnen uitgeput raken. Ze is goed geplaatst om Europese en andere zink- en loodsmelters wereldwijd te beleveren.'

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud