Nyrstar neemt belang in Ironbark Gold

Het Ironbark-ontginningsproject Citronen in Groenland

De zink- en loodspecialist Nyrstar koopt een belang van 19,9 procent in de Australische mijngroep Ironbark Gold Limited. Nyrstar telt daarvoor zowat 3,5 miljoen euro neer. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Samen met het belang in Ironbark verwerft Nyrstar ook rechten op 35 procent van de productie van de Citronen-mijn, eens de commerciƫle ontginning is begonnen. Nyrstar denkt dat dit over 3 tot 5 jaar het geval zou kunnen zijn.

Voor de intrede van Nyrstar in zijn kapitaal zal Ironbark nieuwe aandelen uitgeven. Dat gebeurt in twee tranches. Deze week nog wordt een eerste tranche uitgegeven, waarmee Nyrstar 13 procent van het kapitaal verwerft. Voor de tweede tranche moet Ironbark eerst groen licht bij zijn aandeelhouders vragen. Als dat lukt kan de emissie van de tweede tranche nog in de tweede jaarhelft van 2009 plaatsvinden.

Nyrstar krijgt bij eventuele volgende kapitaalverhogingen van Ironbark een voorkooprecht. Nyrstar kan dan pro rata van zijn huidig belang deelnemen aan de operatie(s). Erling Sorensen, de chief commercial officer, van Nyrstar is bovendien tot bestuurder bij Ironbark benoemd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud