Obama: 'Autosector moet meer doen'

In afwachting van mogelijk nieuwe steunmaatregelen die morgen/maandag zullen worden aangekondigd, verklaarde de Amerikaanse president Barack Obama zondag dat General Motors en Chrysler "er nog niet zijn" en bijkomende saneringsmaatregelen moeten nemen.

(belga) - In een interview met de zender CBS zei Obama dat de herstructureringsplannen van de Amerikaanse autobouwers moeten garanderen dat ze op lange termijn rendabel en levensvatbaar zijn. 'Op dat punt zijn we nog niet aanbeland', aldus de president.

Obama liet niet in zijn kaarten kijken over de maatregelen die hij maandag zal aankondigen. Mediaberichten gaan ervan uit dat GM en Chrysler extra overheidssteun zullen ontvangen, maar in ruil wel een strikte deadline zullen opgelegd krijgen om besparingen te realiseren.

'Iedereen moet zich opofferen: het management, de werknemers, aandeelhouders, schuldeisers, leveranciers en dealers', aldus de president. 'Iedereen zal rond de tafel moeten zitten en zeggen dat het belangrijk is voor ons dat er nu ernstige herstructureringsmaatregelen worden genomen om een stralende toekomst te behouden.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud