Océ keert geen dividend uit

De Nederlandse fabrikant van kopieermachines en kantoormateriaal Océ heeft in het vierde kwartaal van 2009 een nettoverlies geleden van 23 miljoen euro als gevolg van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Océ keert geen dividend uit.

(dow jones) - In het kwartaal dat eindigde op 30 november daalde de omzet met 15 procent tot 683 miljoen euro. Autonoom bedroeg de omzetdaling 11 procent.

'De omzetdaling in het vierde kwartaal bleef voortduren, omdat klanten nog steeds onzeker waren over de economische situatie en doorgingen met kosten besparen', licht bestuursvoorzitter Rokus van Iperen toe.

Voor 2010 verwacht de printerfabrikant uit Venlo dat de markt 'uitdagend' zal blijven. Océ beslist alvast geen dividend over 2009 uit te keren.

Het overnameproces door Canon  ligt op schema, meldt Océ nog. De Japanse elektronicagroep maakte in november 2009 een voorgenomen bod van 8,60 euro per aandeel in contanten bekend, wat neerkomt op 730 miljoen euro. Het aandeel kostte maandagavond 8,59 euro.

Maar alvast twee grote aandeelhouders, met samen ruim 15 procent van de aandelen Oé in handen, hebben aangegeven hun stukken niet onder de huidige voorwaarden te zullen aanmelden. Het gaat om de vermogensbeheerders Orbis Funds en Hermes Focus Asset management. Andere partijen, zoals ING, Bestinver Gestion, Ducatus en ASR Nederland, hebben wel al aangegeven hun stukken aan Canon te zullen verkopen. Daardoor is Canon al zeker van 28,5 procent van de aandelen Océ.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud