Ochtendploeg voltallig aanwezig

De ochtendploeg bij Ford in Genk heeft zich maandagmorgen vanaf 05.30 uur druppelsgewijs op het bedrijf aangeboden. De voltallige ochtendploeg is inmiddels aanwezig in de fabriek. Zij krijgen maandagochtend nog een toelichting over het ontwerpakkoord dat zondagnacht op de valreep bereikt werd.

(belga) - Van een werkhervatting is nog geen sprake. De arbeiders zullen zich net zoals hun collega's van de weekend- en nachtploeg om 10 uur op een personeelsvergadering over het akkoord kunnen uitspreken. Vanaf 14 uur kunnen ook de werknemers van de middagploeg hun stem laten horen.

De uitslag van de stemming zal omstreeks 15 uur bekend zijn. Dan zullen de vakbonden ook meer details over de inhoud van het bereikte ontwerpakkoord geven.

De directie van Ford Genk hoopt dat de productie in de loop van de namiddag opnieuw opgestart kan worden. Dan zouden ook de werknemers van de vier toeleveranciers (Lear Corporation, Syncreon, IAC en SML) het werk kunnen hervatten.

Door de staking die donderdagnamiddag bij Ford Genk uitbrak, was de directie van de toelevering genoodzaakt om technische werkloosheid in te roepen. Dat gebeurde amper 1 dag nadat er bij de toeleveranciers een akkoord werd bereikt over een loonsverhoging. Bij toeleverancier Syncreon brak vorige maandag een spontane staking onder het personeel uit. Die legde het hele toeleveringsbedrijf alsook de productie bij Ford Genk ruim twee dagen volledig plat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud