Omzet- en winstalarm bij IPTE

©-

De Genkse technologiegroep IPTE waarschuwt voor een lagere omzet en winst in het tweede kwartaal van 2008. De omzet daalt 10 tot 15 procent tegenover 65,5 miljoen euro over het eerste kwartaal. Vorig jaar sloot IPTE het tweede kwartaal af met een omzet van 66,3 miljoen euro. De winst zal tussen 300.000 en 600.000 euro uitkomen, tegen 2,8 miljoen euro over het tweede kwartaal in 2007.

Huub Baren, de voorzitter van de raad van bestuur van IPTE.

(tijd) - Vooral de onderaannemingsafdeling (assemblagewerk en productie van complexe kabelsystemen en printplaten) is de boosdoener. Een aantal belangrijke klanten heeft de bestellingen verminderd. De daling van het orderboek einde maart toonde al aan dat er moeilijke tijden op komst waren voor de divisie maar toenmalig topman Huub Baren, die nu voorzitter is van de raad van bestuur, zei toen nog dat er niets structureels aan de hand was.

De omzet in de automatiseringsdivisie, gespecialiseerd in de toelevering van productiemiddelen voor de elektronica-industrie, blijft stabiel maar de kosten van bepaalde projecten lopen op waardoor de divisie verlieslatend is tijdens het tweede kwartaal.

'We zijn verrast over dit kwartaal. Twee maanden geleden had ik dit niet kunnen voorspellen', reageert Baren. 'De financiële crisis heeft in Duitsland - de grootste markt van IPTE - nog niet tot een economische crisis geleid.' Toch is de topman er niet gerust in. 'Het valt moeilijk te voorspellen of dit een uitzonderlijk kwartaal is. Het is moeilijker dan ooit om voorspellingen te doen.'

BOEKJAAR


IPTE spreekt zich dan ook niet uit over de tweede jaarhelft wegens 'de onduidelijke marktverwachtingen'. Voor het volledige boekjaar mikte de technologiegroep op een omzetgroei van zowat 10 procent. Een doelstelling die volgens Baren nog moeilijk te realiseren valt.

Het aandeel IPTE werd kort voor 16 uur opgeschort in afwachting van het persbericht. Het aandeel stond toen 7,5 procent lager op 6,95 euro. De handel wordt woensdag hernomen. Het aandeel verloor de voorbije twee weken 27 procent van zijn waarde. 'En dat zonder winstwaarschuwing', stelt Baren, 'dat verwondert mij. Als er nog een zwaardere reactie komt, wordt het helemaal erg'. SR/JDS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud