Omzet Picanol stijgt met 87 procent in eerste kwartaal

Luc Van Nevel, de uittredend voorzitter, en Luc Tack, de gedelegeerd bestuurder van Picanol - Foto Lieven Van Assche

De herleving in Azië deed de omzet van weefgetouwenproducent Picanol in het eerste kwartaal van 2010 met 87 procent stijgen van 41,95 miljoen euro naar 78,53 miljoen euro. 'De omzet van vorig jaar was wel zeer laag. In de loop van dit jaar verwachten we een geleidelijke verbetering van de vraag. Een snelle terugkeer naar het niveau van 2000-2007 zit er niet in', herhaalde Luc Tack, de gedelegeerd bestuurder van Picanol, in de marge van de algemene vergadering.

(tijd) - De divisie Weaving Machines kende een duidelijk beter eerste kwartaal. De vraag naar nieuwe weefmachines bleef zoals verwacht op een hoog niveau onder impuls van een sterk aantrekkende vraag in Azië.

In de andere regio’s is sinds kort een zeer schuchtere herneming van de vraag naar weefmachines merkbaar, stelt de groep in een persbericht dat nabeurs werd verspreid.

Ook de divisie Industries kon in het eerste kwartaal profiteren van de geleidelijk verbeterende conjunctuur. Dat vertaalde zich in een toename van de
activiteiten in diverse sectoren zoals compressoren, grondverzetmachines, spoorwegmateriaal en textielmachines.

Vooruitzichten


De Picanol Group houdt er rekening mee dat de stijgende vraag naar weefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten. Ze verwacht
dat dit een positieve impact zal uitoefenen op de activiteiten van de groep in de rest van 2010.

Als gevolg van het sterker gevulde orderboek voor weefmachines werft de Picanol Group in Ieper momenteel een 50-tal tijdelijke arbeiders aan om de
productiepiek op te kunnen vangen.

Algemene vergadering

In tegenstelling tot vorige jaren verliep de algemene vergadering in Ieper rimpeloos. Er waren 18 aanwezigen waaronder slechts 8 stemgerechtigde aandeelhouders. Zij vertegenwoordigden wel 86 procent van de aandelen.

In tegenstelling tot vorige jaren was er helemaal geen kritiek op het beleid. Er was geen enkele tegenstem bij de stemming over de punten op de agenda.

Luc Tack en Stefaan Haspeslagh werden benoemd als niet-onafhankelijke bestuurders. De Raad van Bestuur heeft de heer Stefaan Haspeslagh tot voorzitter benoemd. Hij volgt Luc Van Nevel op. Na 50 minuten was de vergadering afgelopen.

Sinds de kapitaalverhoging controleert Luc Tack 87 procent van de aandelen in Picanol. Hij nam vorige zomer een kapitaalverhoging van 15 miljoen euro voor zijn rekening.

Het minderheidsblok van 20 procent rond Paul Vandekerckhove en Philippe Steverlinck werd na de vorige algemene vergadering uitgekocht door de referentieaandeelhouders rond Luc Tack. Zij hadden zich op het algemene vergadering van vorig jaar met hand en tand verzet tegen het beleid en de kapitaalverhoging in het bijzonder.

De kwijting die Paul Vandekerckhove niet had gekregen als bestuurder voor 2008 werd hem nu wel verleend.

Het aandeel Picaonol sloot op 5,08 euro (+5,39 procent). De koers van het aandeel is op drie maanden tijd met 80 procent gestegen.

Patrick Luysterman

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud