Advertentie

Omzet Sioen stijgt met 7 procent in 2006

Sioen Industries boekte in 2006 een omzet van 339,5 miljoen euro. Dit is een stijging met 7 procent in vergelijking met 2005, toen de omzet 316,2 miljoen euro bedroeg. De nettowinst liep in 2006 terug tot 12,1 miljoen euro. Dit is een daling met 11 procent. In 2005 bedroeg de nettowinst nog 13,6 miljoen euro. De daling van de winst is hoofdzakelijk het gevolg van eenmalige kosten en investeringen. Dit maakte Sioen donderdagavond nabeurs bekend in een persbericht.

(tijd) De operationele cashflow (EBITDA) steeg met 3 procent tot 44,8 miljoen euro. De omzetstijging door overnames bedroeg 3,7 miljoen euro.

De omzet van de coating-divisie groeide met 10 procent ten opzichte van 2005 tot 212,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam toe met 24 procent tot 19 miljoen euro. Deze stijging is het gevolg van de afdeling kleurchemicaliën die een 'spectaculaire' groei optekende. Ook de gunstige conjunctuur in de transportsector stimuleerde de vraag naar gespecialiseerde producten.

De omzet van de apparel-divisie daalde met 4 procent tot 75,3 miljoen euro. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan eenmalige kosten als gevolg van de heroriëntatie naar professionele markten. Het bedrijfsresultaat liep terug met 7 procent tot 3,3 miljoen euro.

Ten slotte steeg de omzet van de divisie voor industriële toepassingen in 2006 met 19 procent tot 83,7 miljoen euro. De productie van schuif- en dakzeilen kende een stijging van 33 procent. Door ondercapaciteit en investeringen liepen de bedrijfsresultaten echter terug tot 6,1 miljoen euro, een daling met 10 procent.

Voor 2007 heeft Sioen goede vooruitzichten. De eerste twee maanden 'zijn een voortzetting van het vorige jaar'. In het segment vrachtwagendekzeilen zijn de prognoses 'zeer optimistisch'. Vanaf volgend jaar zouden de uitbreidingsinvesteringen moeten renderen. Het persbericht maakt geen melding van cijfergegevens.

De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergadering voorstellen om een dividend uit te keren van 0,26 euro bruto per aandeel. Dit is een stijging van 0,02 euro bruto ten opzichte van een jaar eerder.

Sioen Industries is wereldmarktleider in gecoat technisch textiel en Europees marktleider in industriële beschermkledij. In fijnchemicaliën is het een nichespeler.

Het aandeel Sioen sloot donderdag op 9,66 euro, een stijging met 1 procent.

Laurent Willaert

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud