Advertentie

Ondernemingsraad vreest voor fabriekssluiting Opel Antwerpen

De Opel-fabrieken in Antwerpen en het Duitse Bochum lopen het risico zwaar getroffen te worden door de bezuinigingen die de directie van General Motors voorbereidt. Dat zei de Duitse voorzitter van de Europese ondernemingsraad van General Motors Europa, Klaus Franz, zaterdag in het gerenommeerde vaktijdschrift Automotive News Europe.

(belga/tijd) - 'Als het tot een fabriekssluiting komt, betekent dat oorlog', liet Franz noteren. De directie van Opel-moeder General Motors (GM) wijst in het tweede semester van dit jaar de productieplaatsen aan voor het nieuwe Astra-model dat tegen 2010 op de markt moet komen. Het volumemodel Astra wordt naast Antwerpen en Bochum ook in het Britse Ellesmere Port en het Poolse Gliwice gebouwd.

De waarschuwing van Franz kwam in Antwerpen niet als een verrassing. De huidige Astra is niet het succes dat Opel ervan had verwacht, waardoor de vier Astra-fabrieken al geruime tijd met overcapaciteit kampen. GM probeert dat probleem op te lossen door de Astra vanaf eind dit jaar ook naar de Verenigde Staten te exporteren.

In Antwerpen wordt er rekening mee gehouden dat de GM-directie één ploeg zal schrappen. 'Dat kan', zei de woordvoerder van de christelijke vakbond ACV, Eddy De Decker. Het schrappen van één ploeg zou 900 tot 1.100 banen kosten. Maar volgens De Decker staat bedrijfssluiting 'niet in ons woordenboek'. Op maandag 12 maart komt het 'economisch comité' van GM bijeen waarna de vakbonden meer duidelijkheid hopen te krijgen over de toekomst van de Opel-farbriek in Antwerpen.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud