Ook Daewoo roept auto's terug

GM Daewoo in Seoel

Daewoo, de Zuid-Koreaanse dochter van de Amerikaanse autoconstructeur General Motors, roept 'uit voorzorg' tienduizenden auto's terug. Het gaat onder andere over modellen die als 'Chevrolet Captiva' en 'Chevrolet Cruze' ook in België verkocht worden.

Reden voor de terugroepactie zijn technische problemen met bepaalde wagens. Hoeveel exemplaren precies terug naar de garage moeten, is nog niet bekend, zegt Yves De Cauwer, woordvoerder van Chevrolet België, aan De Tijd.

Zuid-Korea

De terugroepactie werd aangekondigd door de Zuid-Koreaanse overheidsdienst van Transport. In dat land worden 58.000 Daewoo-wagens teruggeroepen.

Het gaat in Zuid-Korea onder meer over 45.957 exemplaren van het model 'Winstorm' met bouwjaar 2006 en 2007. Die terreinwagen komt in het buitenland (onder meer in België) op de markt onder de naam 'Chevrolet Captiva'. Er zijn problemen met de stuurkolom.
Ook 12.604 exemplaren van het model 'Lacetti Premiere' (van het bouwjaar 2009 en later) worden teruggeroepen wegens mankementen aan de brandstoftoevoer. Deze wagen wordt buiten Zuid-Korea - onder andere bij ons - verkocht onder de naam 'Chevrolet Cruze'.
Ten slotte moeten ook 135 minibusjes van het model 'Damas' terug naar de garage.

Japans

De voorbije maanden moesten wel meer autofabrikanten hun wagens terug naar de garage roepen. Dat overkwam bijvoorbeeld de Japanse autoproducent Toyota die miljoenen wagens moest terugroepen, onder andere de hybride Pruis. Ook het Japanse Honda zag zich genoodzaakt honderdduizenden exemplaren terug te roepen wegens technische mankementen.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud