Opel Antwerpen mag volgend jaar iets meer auto's bouwen

Bij Opel in Antwerpen zullen er volgend jaar 500 auto's meer van de productieband rollen. Dat is vrijdag gezegd op de Europese Ondernemingsraad van de Duitse autobouwer. In totaal zal Opel in Antwerpen dan goed zijn voor de bouw van zo'n 224.000 auto's, zegt Rudi Kennes van de socialistische vakbond ABVV.

(belga) De extra auto's die Antwerpen mag bouwen zijn meegenomen, maar de belangrijkste boodschap is dat het schrappen van een shift op korte termijn niet aan de orde is, aldus vakbondsman Kennes.

De lagere vraag naar de Opel Astra wordt in Antwerpen al langer opgevangen door economische werkloosheid. Die zal ook volgend jaar moeten worden ingevoerd. De teller van het aantal dagen technische werkloosheid voor 2007 staat nog steeds op 36, dat zijn er 12 per shift. Afhankelijk van de verkoopcijfers die deze en volgende maand nog worden gerealiseerd, kan dat aantal nog stijgen of dalen.

De bouw van de Saturn, de Amerikaanse versie van de Opel Astra waarvoor Antwerpen ook in de running is, stond niet op het programma van de ondernemingsraad.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud