Advertentie

Opel-directeur oppert sluiting Duitse productiesites

foto Belga ©BELGA

'Als we enkel in termen van werkingskosten zouden redeneren, en niet in termen van werkgelegenheid, dan zou het wijs zijn.' Opel-fabrieken in Duitsland te sluiten. Dat zegt Hans Demant, algemeen directeur van de Opel-groep, in een maandag te verschijnen interview in het tijdschrift Wirtschaftswoche. Opel zal er evenwel 'alles aan doen zulke sluitingen te vermijden', voegt hij eraan toe.

(belga) - Door de sluiting van verschillende Duitse productiesites, zou de groep gered kunnen worden, meent Demant. 'We zullen uit alle macht proberen zulke sluitingen te vermijden. Of het ooit zover komt, zullen we zien', zegt hij.

Gevraagd naar de mogelijke sluiting van de Opel-fabrieken in Rüsselsheim, Bochum en Eisenach, zoals geopperd in de Duitse pers, antwoordt Demant dat Opel er 'alles aan (zal) doen zulke sluitingen te vermijden'.

Over het terugdringen van de loonkost en 'het schrappen van bepaalde functies en organisatiestructuren', zegt Demant dat dat 'pijnlijke maatregelen' zijn. 'We zijn ons daarvan bewust.' Der Spiegel had namelijk geschreven dat er een plan op tafel zou liggen dat voorziet in het schrappen van ongeveer een vijfde van de zowat 50.000 jobs bij Opel in Europa.

In het interview geeft Demant nog mee dat een 'insolventieprocedure (zoals een faillissementsaanvraag of een gerechtelijk akkoord, nvdr) geen alternatief is voor Opel', en dat de onderhandelingen met de regering in Berlijn, voor het bekomen van staatssteun, 'zeer constructief verlopen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud