"Opstappremies VW onredelijk hoog"

De werkgeversfederatie Agoria is niet te spreken over de royale opstapvergoeding die de werknemers van Volkswagen Vorst opstrijken. Dat staat maandag in Het Laatste Nieuws.

(belga) Vorige vrijdag kwamen directie en bonden overeen dat wie vrijwillig opstapt, mag rekenen op een vergoeding van 25.000 tot 144.000 euro, naargelang van het aantal dienstjaren.

"Dat is twee tot drie keer meer dan bij andere dergelijke herstructureringen in ons land", zegt Stephan Vanhaverbeke, directeur van het sociaal departement van Agoria. "Dit akkoord zal natuurlijk aanstekelijk werken, dat is quasi onvermijdelijk. Maar iemand met een beetje gezond verstand, zou zeggen: wat zich daar heeft afgespeeld, is onredelijk. Dit mag de norm niet worden."

Van die vertrekpremie houden de werknemers die vrijwillig opstappen iets meer dan 50 procent over, zo blijkt uit berekeningen van De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk. "Tijdens het weekend circuleerden percentages tot 70 procent die afgeroomd zouden worden door de sociale zekerheid en de fiscus. Berekeningen leren dat het beslag dat de overheid op de premies legt 'beperkt' zal blijven tot iets minder dan 50 procent", luidt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud