Overnamebod op Gold Fields in de maak

Er is een overnamebod op Gold Fields, de vierde grootste goudproducent ter wereld, in de maak. De Amerikaanse investeerder Edward Pastorini zou een consortium, waartoe ook andere mijngroepen behoren, aanvoeren. Dat bericht het persagentschap Bloomberg nadat het interne documenten in handen kreeg.

(tijd) Pastorini ontkent het bericht niet. Hij koopt momenteel al aandelen op de markt en wil tegen juni of juli al een belang van 10 procent hebben vooralleer een bod uit te brengen. 'Ik heb het gevoel dat de goudprijs in de komende twee à drie jaar boven de 1.000 dollar per ons zal stijgen', verklaart hij zijn interesse. Momenteel is een ons goud 680 dollar waard, het dubbele van in 1999.

Gold Fields heeft goudmijnen in onder andere Zuid-Afrika, Ghana, Australië en Venezuela. Aan de huidige beurskoers is Gold Fields 12,5 miljard dollar waard.

Het is niet de eerste keer dat Gold Fields de interesse opwekt van kopers. In 2002 diende de kleinere, Zuid-Afrikaanse concurrent Harmony Gold Mining zich aan met een bod van 3,8 miljard dollar.

Jan De Schamphelaere jan.de.schamphelaere@tijd.be

(c) tijd-nieuwslijn(tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud